Föreställningen YERMA på Dramaten – 20% rabatt

YERMA - Lorcas tidlösa drama om barnlöshet och hämnd, spelas nu på Dramaten. Vackert, kraftfullt och nyskapande i regi och bearbetning av det belgiska stjärnskottet Lisaboa Houbrechts. Som medlem i PRO får du 20% rabatt på ordinarie biljettpris.

Om YERMA

Yerma har varit gift i två år och drömmer om att få barn. Hon är som besatt av tanken och överallt runt omkring henne växer magarna på andra nygifta kvinnor. Hon börjar tvivla på maken Juans drivkrafter. Vad vill han egentligen? Situationen håller på att driva henne till vansinne, men så länge han lever finns det hopp. Juan har det inte heller lätt och söker stöd hos författaren Lorca som i Lisaboa Houbrechts bearbetning tar plats på scenen.

Lisaboa Houbrechts, född 1992, är ett av den samtida europeiska teaterns mest spännande namn och har hyllats för sina utrycksfulla uppsättningar som rör sig fritt mellan teater, opera och bildkonst. Hon är också en av flera konstnärliga ledare för Toneelhuis i Antwerpen och gjorde nyligen en uppmärksammad Medea på Comédie-Française i Paris. Med sig till Dramaten har hon ett internationellt konstnärligt team bestående av den franska scenografen Clémence Bezat, den belgisk-malinesiske modedesignern Oumar Dicko och de belgiska kompositörerna Bert & Stijn Cools som skapar musik i samarbete med den litauiske sångerskan Indrė Jurgelevičiūtė och en kör.

Federico García Lorca (1898-1936) var en spansk poet, dramatiker, regissör och teaterchef, som bland annat var nära vän och samarbetade med Salvador Dali. Lorca var homosexuell och på sin tid en kontroversiell person som förföljdes och mördades av nationalister, möjligen på grund av sin läggning. Yerma hade urpremiär 1934 och är den andra delen i den landsbygdstrilogi Lorca fullbordade strax innan sin död.

Villkor

Uppge kampanjkoden ovan i samband med beställning online, så får du 20% rabatt på det ordinarie biljettpriset. Gäller föreställningarna den 3 februari – 14 mars 2024.

Varmt välkommen!

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten.

Kungliga Dramatiska Teatern grundades i maj 1788 av Gustav III och teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908.

dramaten.se

Nyhetsbrev

Jag vill gärna få nyhetsbrev från PRO Mervärde om medlemserbjudanden och förmåner.


Nyhetsbrev