PRO Mervärde Mastercard kortförsäkringar

Ett kort med inbyggd trygghet

Ditt PRO Mervärde Mastercard är utrustat med mängder av förmåner och erbjudanden. Här berättar vi om de försäkringar som ingår när du betalar med ditt kort.

Köpförsäkring

När du betalar med kortet ingår en rad smarta köpförsäkringar, som gör att du kan spara pengar genom att du oftast inte behöver teckna olika typer av extraförsäkringar. Alla försäkringar gäller utan självrisk.

Lägsta-pris-garanti, 90 dagar

Om du hittar en identisk produkt som du köpt med kortet, till ett lägre ordinarie pris inom 90 dagar, kan prisgarantin ge dig ersättning för mellanskillnaden. Högsta ersättningsbelopp är 15 000 kr.

Drulleförsäkring, 6 månader

En allriskförsäkring som gäller i sex månader från inköpsdatum för produkter som har köpts för personligt bruk som drabbas av en skada som följd av en plötslig och oförutsedd yttre händelse. Högsta belopp 25 000 kr per produkt.

Allrisk för hemelektronik, 2 år

Två års allriskförsäkring ingår vid nyinköp av hemelektronik och hushållsmaskiner. Gäller from 1 april, 2020. Gäller vid nyinköp av hemelektronik och hushållsmaskiner. Med hemelektronik menas t ex stereo, TV, DVD-spelare, TV-spelkonsol, dock ej persondatorer, mobiltelefoner eller kameror med tillbehör. Med hushållsmaskin menas maskin avsedd för klädvård, disk, städning, vitvaror eller tillagning av livsmedel.

Förlängd garanti, 1 år

Den ursprunglige tillverkarens garanti utökas med ett år (högst tre år från inköpsdatum). Gäller vid nyinköp av fabriksny hemelektronik och vitvaror. Högsta belopp 25 000 kr per produkt. Med hemelektronik menas t ex stereo, TV, DVD-spelare, TV-spelkonsol, dock ej persondatorer, mobiltelefoner eller kameror med tillbehör.

Evenemangsskydd

Betalar du biljetter till konserter, teater, idrottsevenemang och liknande med kortet, kan du få ersättning om du, en medföljande eller någon närstående skulle drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller annan plötslig och oförutsedd händelse som täcks av försäkringsvillkoren, så du tvingas ställa in. Högst 10 000 kr per person och högst 30 000 kr per kort.

Fullständiga villkor och mer information hittar du här:

Försäkringsgivare är Europeiska ERV. Fullständiga villkor hittar du här.

Frågor och Svar – Köpförsäkring (pdf)

Kompletterande reseförsäkring

När du betalar en resa har du mycket att vinna på att göra det med ditt PRO mervärde Mastercard. Den kompletterande reseförsäkringen är ett komplement till din ordinarie hemförsäkring och gäller när du betalar mer än halva resan med ditt kort. Den gäller för hela familjen upp till tre generationer och även för tre vänner som du betalar för med kortet.

Avbeställningsskydd

Gäller om du eller någon i sällskapet, som innefattas av försäkringen enligt ovan, måste stanna hemma på grund av akut sjukdom, olycka eller dödsfall. Avbeställningsskyddet gäller även om annan oförutsedd händelse inträffar som orsakar väsentlig skada i ditt hem, exempelvis brand.

Resestartskydd

Kan lämna ersättning om något oförutsett händer i trafiken som gör att du inte kommer fram i tid och missar din flygavgång.

Förseningsförsäkring

Om du eller ditt bagage blir försenat eller du missar ett anslutningsflyg.

Olycksfallsförsäkring

Gäller vid invaliditet och dödsfall. Försäkringen ersätter medicinsk invaliditet, inte vårdkostnader.

Självriskskydd

Gäller för hem-, villahem- och bilförsäkring, upp till 10 000 kr.

Självriskeliminering hyrbil

Ersätter självrisken eller skadekostnaden upp till maxbeloppet 20 000 kr.

OBS! Genom hemförsäkringen har du flera bra skydd vid resa som är viktiga att ha, t ex möjlighet att få ersättning för sjukvårdskostnader och ambulansflyg.

Fullständiga villkor och mer information hittar du här:

Försäkringsgivare är Europeiska ERV. Du kan läsa mer här.

Försäkringsvillkor – Kompletterande kortförsäkring – Resor.

Frågor och Svar – Kompletterande kortförsäkring – Resor (pdf)

PRO Mervärde Mastercard – nu med Apple Pay och Samsung Pay.

Ladda in kortet i telefonen eller klockan och betala kontaktlöst säkert och smidigt i såväl butik som i appar och på nätet.

Ansök om PRO Mervärde Mastercard

Allmänt

Avgifter på kortet

Bensinrabatt

Betalningsskydd

Bolån

Delbetalning

Faktura

Falska e-mail/Phishing

Försäkringar på kortet

Hitta information om ditt kort

Köp- och kreditgräns

Kortanvändning

Kortanvändning och PIN

Kortreklamationer och spärr av kort

Överför pengar eller betala en faktura

På resan

Nyhetsbrev

Jag vill gärna få nyhetsbrev från PRO Mervärde om medlemserbjudanden och förmåner.


Nyhetsbrev